Ipbox Receivers Forum
WELCOME TO IPBOX RECEIVERS FORUM!
TO ACCESS THE WHOLE SITE YOU WILL NEED TO REGISTER.IMAGES-PLUGINS-SKINS-EMUS-TUTORIALS
 
HomeHome  Latest posts since last visit  PortalPortal  RegisterRegister  Donations  Log inLog in  

Share | 
 

 Február 27-én elindult a Duna World rádióadása

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
shark
Admin
Admin
avatar

Points : 13459
Reputation : 196

#1PostSubject: Február 27-én elindult a Duna World rádióadása   2012-02-28, 18:46

Február 27-től sugározza műsorát a közmédia új csatornája, a világszerte fogható Duna World Rádió.

Megszólalt "a szülőföld hangja", a Duna World Rádió, a közmédia önálló digitális műholdas rádiócsatornája 2012. február 27-én, hétfőn.

Mint neve is jelzi, a Duna Világrádió szándéka a hazájuktól távol élő magyarokat világszerte tájékoztatni az anyaország történéseiről, eseményeiről. Európa, Észak Afrika, a Közel–Kelet, Észak és Dél-Amerika, Ausztrália és Új-Zéland magyar ajkú lakói február 27-től minden nap ingyenesen hallgathatják anyanyelvükön szülőföldjük eseményeit. Jelen és múlt összeér a Duna World Rádió műsoraiban: naponta krónikák, hírek, közéleti és kulturális műsorok, műsorrészletek, összeállítások hangzanak el a Kossuth Rádió és a Bartók Rádió aznapi műsoraiból, hogy távol élő honfitársaink tájékozódhassanak mindarról, ami a magyar közvéleményt foglalkoztatja. Ugyanakkor kultúránk alapköveiről és hagyományainkról sem feledkezünk meg: a Duna Világrádió ízelítőt ad a magyar Közszolgálati Archívum egyedien gazdag kínálatában található klasszikus irodalmi, rádiószínházi, zenei és humoros felvételekből is.

A Duna World Rádió vételkörzete: Európa (szabadon fogható), Észak-Afrika (szabadon fogható), Nyugat-Ázsia (Afganisztán, szabadon fogható), Észak-Amerika (részben szabadon a C sávban, részben előfizetési díj ellenében a teljes USA területén hozzáférhető), Ausztrália és Új-Zéland (szabadon fogható), Dél-Amerika (szabadon fogható) - áll az MTVA közleményében.

A Duna World Rádió az Eurbord 9A 11,766(V) GHz-én, az MTVA hagyományos felbontású (SD) csatornáit sugárzó multiplexében kapott helyet és szabadon vehető az A: 2256 PID-en (SR: 27500 FEC:3/4) február 8 óta, igaz korábban a Kossuth Rádió adása volt vehető (teszt jelleggel) a csatornán.


[You must be registered and logged in to see this link.]

__________________________________
Optibox Evo HD - UPC 0.8W
IPBOX 910HD - TVR HD 16EWeb

[You must be registered and logged in to see this link.]Help us to keep our activities online by making a donation and become a VIP memberBack to top Go down
http://ipbox.friendhood.net
 

Február 27-én elindult a Duna World rádióadása

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
Share this topic...
Link this topic
URL:
BBCode:
HTML:

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Ipbox Receivers Forum :: SATINFO :: Magyar-