Ipbox Receivers Forum
WELCOME TO IPBOX RECEIVERS FORUM!
TO ACCESS THE WHOLE SITE YOU WILL NEED TO REGISTER.IMAGES-PLUGINS-SKINS-EMUS-TUTORIALS
 
HomeHome  Latest posts since last visit  PortalPortal  RegisterRegister  Donations  Log inLog in  

Share | 
 

 UPC Direct és Digi TV: csatornák közös forrásból

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
bubu27b
Moderator
Moderator
avatar

Points : 4055
Reputation : 6

#1PostSubject: UPC Direct és Digi TV: csatornák közös forrásból   2011-05-26, 23:24

Május közepén két csatornán is megjelent a UPC Direct/FocusSat és Digi TV által használt kódrendszer a nyugati 0,8 fokon, a Thor 6 műholdon.

A mindkét szolgáltatás által használt kódrendszer a 11,747(H) GHz-en sugárzott Fishing and Hunting Channel, valamint a 12,380(H) GHz-ről sugárzott Hallmark Czechia csatorán jelent meg.

Előbbi multiplexet a UPC Direct/FocusSat-tal közös cégcsoportba tartozó román ESS működteti, míg utóbbit az Intelsat.

Az ESS multiplex több IKO-s csatorna (DoQ, Fishing and Hunting Channel), valamint a Filmbox és Filmbox Plus kábeles elosztását is szolgálja hazánk számára (ill. egyéb csatornákat Romániába és Lengyelországba).

Az Intelsat csomag a cseh Hallmark, a (magyar nyelven is vehető) TLC Romania és a Fox News elosztását szolgálja jelenleg. Előbbiek kábeles (PowerVu) és DTH szolgáltatók (Hallmark Czechia a UPC Direct-nek; TLC Romania a FocusSat-nak) számára külön-külön feeden is sugároznak.

A közös kódrendszer nem jelenti, hogy a jövőben a UPC Direct és a Digi TV egymástól venne át csatornákat, viszont arra számítani lehet, hogy az ESS által feladott csatornák egyike-másika elérhető lesz a Digi TV-nél is. Várható, hogy rövidesen hivatalosan is a Digi TV csomag része lesz a Reflektor TV és Prizma TV.

Az ESS-től történő átvétel a Digi TV előfizetők számára azzal az előnnyel is jár, hogy a hivatalos kabelfeeden keresztül kapják a műsort, azaz a Digi TV-nek nem kell újratömöríteni a műholdas jelet, így jobb minőségben juthat el a nézőkhöz. (Fontos megemlíteni, hogy a nagyobb kábelhálózatok ill. műholdas szolgáltatók a csatornák egy részét már optikán kapják, így sokszor jobb minőségben tudnak így adni, mint a hivatalos műholdas feeden az adott csatorna...)
Back to top Go down
http://ipbox-home.rpdforum.com/
 

UPC Direct és Digi TV: csatornák közös forrásból

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
Share this topic...
Link this topic
URL:
BBCode:
HTML:

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Ipbox Receivers Forum :: INTERNATIONAL CORNER :: Hungarian-